DEL
Vælg det rette system til din hjemmeside fra start!

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når du står og skal vælge system ti din nye hjemmeside, findes det så mange forskellige muligheder. En god idé er at vælge et system hvor selv kan opdatere og vedligeholde din hjemmesiden, altså et såkaldt CMS. Der findes i dag rigtig mange forskellig CMS og grundlæggende står CMS for Content Management System, og betyder styring/vedligeholdelse af indhold. Et CMS behøver ikke kun at varetage et website, men kan i den yderste konsekvens varetage den samlede on-line løsning, samt integreres med bagvedliggende systemer. De fleste forbinder dog et CMS med det system som hjemmesiden er udviklet i, med andre ord et system, som kan styre og vise ens hjemmeside og dens indhold. Blandt de mest anerkendte CMS, kan bla. nævnes WordPress, Joomla og Drupal. Der findes mange flere, og mange webhoteller som f.eks. one.com og dandoæmne har udviklet deres eget system, som kun kan benyttes af deres kunder.

CMS CMS og atter CMS

Når der vælges CMS er det vigtigt at det bliver tænkt over situationen og tænkt på fremtiden. I systemer som Wordpress, Joomla og Drupal er der hele open source, hvilket betyder at alle kan benytte det. Du kan flytte løsningen fra webhotel til webhotel og sågar downloade til en offline version, hvilket er til stor gavn for udviklere. Det er lidt lige som når du har fået kørekort, og skal vælge bil, her er det vigtigt at vælge en pålidelig bil, som du ved virker.

Denne hjemmeside er udviklet Wordpress og det er ingen hemmelighed at rigtig mange vælger at benytte det system. Køreskolen Tiptoptrafik, som er danmarks støreste køreskole benytter ligeledes WordPress, og hele måde systemet er sat op på fungere bare. Det betyder ikke at andre systemer ikke er gode, da mindre CMS som tigercms, dandomæne og mange andre også er ligetil. Dog er der ikke helt den samme frihed som der f.eks er i WordPress. Det er ikke et simpelt spørgsmål om hvilket cms du bør vælge. De er vigtigt at du gør op med dig selv om du ønsker friheden i at selv kunne vælge webhotel eller om du ønsker den mere brugervenlige enkelthed der findes i de mindre systemer.