DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis man har arbejdet lidt med online markedsføring, har man uden tvivl også arbejdet med SEO i form af alt fra søgemaskineoptimering og AdWords (nu Google Ads). Her er der sket meget de senere år. En af de helt store altoverskyggende ting er, at side 1 på Google ikke længere er de 10 resultater. I hvert ikke når der er tale om konkurrenceprægede søgeord.

Her er det efterhånden meget normalt, at der kun er 7 resultater og i nogle tilfælde endda endnu færre. Især på mobilen bliver der testet meget med antallet af resultater. Noget der utvivlsom kun vil komme mere af i fremtiden.

Pengemaskinen Google

Det er nok de færreste der tror, at Google er et stort filantropisk foretagende, der blot skal hjælpe brugerne med at finde det de søger. Google er en af verdens absolut største pengemaskiner, og en meget stort del af de penge kommer fra annoncer. Det er derfor heller ikke så underligt, at de fylder mere og mere i søgeresultaterne. Det er nok ikke utænkeligt, at man i fremtiden kommer til at se endnu færre – måske helt ned til 5 resultater som standard.

At have disse øverste resultater bliver derfor også mere og mere essentielt for ens forretning. Disciplinen søgemaskinen er derfor også noget, der er begyndt at få mere og mere fokus. Det er ikke længere noget der er forbeholdt store webshops og lignende. Alle der gerne vil have gode placeringer er nødt til at tænke SEO ind i deres strategi.

Hvis du ikke er med på hvad det er, så læs mere om SEO for begyndere her og bliv klogere på hvad du selv kan gøre. For selvom SEO kan være rigtig dyrt på meget konkurrenceprægede søgeord og markeder. Der er dog også rigtig meget, man selv kan gøre for at sikre sig at ens hjemmeside er sikret – også i fremtiden.