Text-to-code en rankingfaktor?
Rigtig mange SEO eksperter mener at mængde af tekst kontra, mængden af kode, spiller en vigtig rolle for SEO.
Sådan var det også gamle dage, men billedet er en anelse anderledes i dag. I den onlinemarkedsføringverden kaldes udtrykke “text-to-code ratio”, hvilket er den term du skal Google hvis du ønsker at læse mere. Text-to-code ratio den procentvise, andel af teksten i forhold til tegn på siden, altså forholdet mellem tekst og kode. Mange har skrevet som emnet text-to-code ratio, og hvor jeg beskriver at tekst på siden er vigtig. I dette indlæg vil jeg redegøre hvorfor at udtrykket ikke længere bør vægtes så højt i SEO arbejdet – læs mere her.
Når du skal have nyt website, er det vigtig at du fra start tager valg omkring siden. En god tommelfingerregel er at bruge så lidt kode som overhovedet muligt, når du udvikler dit website, på den måde opnår du det hurtigste og mest brugervenlige website. Som udgangspunkt bør text-to-code ratio ligge på 15-20%, og nogle gange højere.
Men hvad i forhold til Google?
Text-to-code ratio er som udgangspunkt ikke en rankingfaktor, men alligevel lidt. Da brugeroplevelsen spiller en større og større rolle for SEO, kan mængden af kode, komme til at betyde en stor rolle. Det kan det f.eks. hvis dit website indeholder meget kode – altså en stor mængde kode, i forhold til tekst. Det kan resultere i en langsom hjemmeside. Et langsomt website giver utålmodige brugere, og utålmodige brugere giver en høj bouncerate, hvilket betyder at den besøgende forlader siden hurtigt. Jo kortere tid en bruger er på en underside, jo mindre chance er der for at vedkomne klikker videre til en underside, hvilket kan give en lavere CTR over tid, som er en rankingfaktorer. Virksomheden Nettolager.dk, som udlejer opbevaringslokaler og pulterkammer i hele Danmark, er et godt eksempel på at text-to-code ratio sikke behøver at spille en rolle. De har på siden også gjort meget ud af at gøre navigationen nem og overskuelig.