DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvert år sker der tusindvis af ulykker i trafikken, ikke mindst hvor cykler er involveret. En stor del af disse sker ved højresvingsulykker. Derfor er det også noget der er stor fokus på. Når man skal tage et kørekort lærer man at orientere sig ved at bruge spejlene og ved at kigge sig over skulderen. Der er dog mange der efter ganske år glemmer at gøre dette, og dermed ikke orienterer sig godt nok, når de færdes i trafikken.

Et andet problem er, at der ikke findes et kørekort til cyklister. De fleste børn lærer om god og sikker trafik i skolen og forhåbentlig gennem deres forældre, men der er mange der med tiden også lidt glemmer at orientere sig ordentligt i trafikken, og det er langt fra altid at det alene er bilisternes skyld, når der sker højresvings (og andre) ulykker.

Brug 2 sekunder

I Odense tester Rådet for Sikker Trafik i øjeblikket en kampagne, der går under sloganet “Brug 2 sek på et orientere dig i trafikken”, hvor der i en lang række kryds er sat plakater op, ligesom det er malet på vejen, at man skal bruge to sekunder mere på at orientere sig i trafikken da det redder liv.

Rådet for Sikker Trafik er kendt for at lave kampagner der er ekstremt veludførte og ofte ganske opsigtsvækkende. Hvis man virkelig vil have fat i mennesker, skal der tit lidt ekstra til, og det har Rådet for Sikker Trafik aldrig været bange for.

På Sikkertrafik.dk kan man se filmen der er lavet til kampagnen og igen er de ikke bange for at være meget grafiske i deres videoer, hvilket er en nødvendighed, hvis man vil det høje antal af trafikulykker til livs – udover god undervisning og god skik i trafikken.