DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Et team er ikke stærkere end det svageste led. Den sætning har du garanteret hørt før. Der hvor mange virksomhedesteam falder fra hinanden er, når hver er sin egen lykkessmed og der dermed ikke er det nødvendige sammenhold i gruppen til at kunne opretholde og udføre de vigtigste opgaver.

I nyere tid er der kommet en del flere titler på CVet, når man snakker online markedsføring – en af dem, der virkelig har fået sit genenmbrud er projektlederen. Vedkommendes stilling er efterhånden uundværlig i et hvert henseende. En projektleder er dybest set kvalitetssikring. Dette sker ved at holde en rød tråd gennem hele forløbet med kunden og sørge for dels at opgaverne bliver udført, og at der bliver fulgt op på disse. En projektleder har ofte flere kasketter på, som f.eks. projektetablering, rapportering og kvalitetssikring, men skal samtidig kunne opdele et projekt i hovedmål og delmål, så processen bliver overskueliggjort for alle de involverede parter.

Der findes et hav af uddanelser hvor man gennem praksisnære problemstillinger får et solidt indblik i alle projektstyringens faser og hvor man lærer at anvende projektstyringsværktøjer, som kan bruges til at estimere, prioritere og styre ressourcer.

De danske uddannelsessystem er efterhånden blevet god til at håndtere projektlederen og ruste denne til markedets mange udfordringer. F.eks. giver en sådan uddannelse en god grundlæggende forståelse for samspillet mellem projekt og organisation. Her vil det typisk være emner som estimering, opfølgning, rapportering og økonomi, man kommer omkring i jagten på at opnå en succesfuld projektstyring.