DEL
hastighed website

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der findes mange muligheder for at nedsætte hastigheden på et website, og netop hastigheden spiller en stor rolle for hjemmesider. Ikke mindst på grund af brugervenligheden, da ventetiden på det ønskede resultat bør være så minimal som muligt. Ligeledes har Google udtalt at hastigheden på dit website er en faktor for rangeringen af hjemmesiden. De har ligeledes udtalt at hastighedsoptimering ikke må gå ud over brugeroplevelsen på sitet. Ikke overraskende har undersøgelser vist at internetbrugere foretrækker hurtige hjemmesider, med brugbart indhold. Af faktorer som påvirker en hjemmesides hastighed er bl.a. billeders størrelse, antal af eksterne scrips som loades og funktioner på hjemmesiden. Til at undersøge sidens hastighed findes der en lang række værktøjer som kan måle hastigheden. Et af de mest populære værktøjer, er gratis værktøjet pingdom tools, som ses her.hastighed iasprog

Hastigheden er blevet målt på Iasprogs hjemmesiden, som er et sprogcenter i København. På siden er der lavet en del hastighedsoptimering og her var det primært billederne som trængte til en kærlig hånd. Hjemmesiden er lavet i wordpress, og ved hjælp af plugin’et Kraken.io, har vi reduceret billedernes størrelse med næsten 70%.

Tjek hastigheden?

Google har også udviklet et hastigheds værktøj, PageSpeed Insights. Her får man en score fra 0-100%, både for mobilenhed og Computer.Google pagespeed

Efter endt analyse vil Google give et bud på hvordan scoren bliver bedre, og her er det følgende tekniske implementeringer: Fjern gengivelse blokerende JavaScript og CSS fra indholdet over skillelinjen, optimer billeder, udnyt cachelagring i browser og et par ting mere. Her kan en webudvikler være en stor hjælp til at udbedre de fejl Google giver. Dog skal man ikke tage Googles resultat så tungt. Der er lavede flere test med sider, og for at en side kan score  100%, skal  alle eksterne kald, også Googles eget analyseværktøj, Google Analytics frakobles, hvilket ikke giver mening, da både tag manager, analytics og mange andre scripts er Googles egne værktøjer.