DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det kan godt være, at navnet Mac Baren ikke lige får en klokke til at ringe, men den sydfynske tobaksgigant står bag en meget stor del af alt den pibetobak der bliver solgt her i landet. Det er en lukrativ forretning, og Mac Baren omsatte sidste år for for mange hunderede millioner kroner. De har med andre ord god grund til at være glad for at der er så mange piberygere som det er tilfældet.

Det betyder dog ikke, at Mac Baren udelukkende satser på et marked, der spås at gå en hård fremtid i møde, hvor der generelt bliver færre rygere, og det må antages der på sigt kommer flere der stopper deres pibe med en god tobak.

Fra pibe til E-cigaret

Sammen med Okono, der producerer e-cigaretter, står Mac Baren for distributionen af e-cigaretter under navnet Nordik, som du kan læse mere om her. Set fra et forretningsmæssigt perspektiv er det naturligvis en utrolig spændende satstning. Mac Baren kan på den måde tjene penge på piberygere, og hvis de vælger at lægge piben på hylden, kan de også hjælpe dem med dette. De har et omfattende distributionsnetværk, da deres tobak forhandles i flere tusinde butikker, og det er dette netværk, som kommer i spil i forbindelse med samarbejdet omkring Nordik.  

Det vides ikke med sikkerhed, hvor mange milliarder der omsættes for i industrien for nikotintyggegummi, e-cigaretter og lignende. En ting er dog helt sikkert, og det er, at det er en gigantisk industri, der har potentiale for at blive endnu større i takt med at flere og flere vælger at kvitte cigaretterne til fordel for andre præparater.

EFTERLAD ET SVAR