DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Likviditet er med andre ord et udtryk for en virksomheds økonomiske tilstand. Forenklet kan man sige, at likviditet betyder, om der er penge i en virksomhed eller ikke. Der skal være en tilstrækkelig mængde kapital for at afdække udgifterne i forbindelse med driften af virksomheden. Ligesom man kender et almindeligt budget fra husholdningen, kan det være nødvendigt for en virksomhed at få lavet et likviditetsbudget. På den måde er man som virksomhed sikker på, at man altid ved, om man har den nødvendige kapital til driften af virksomheden. Et likviditetsbudget sikrer derfor en sund virksomhed.

Hvornår har man brug for et likviditetsbudget

Hvis man som virksomhed giver og får kredit hos kunder eller leverandører, så er et likviditetsbudget et godt værktøj til at styre økonomien. Det er vigtigt, at en virksomhed er i stand til at vurdere, hvornår og hvorfor der er brug for ekstra likviditet. Tager man ikke højde for det, så kan man ende i mange ubehagelige situationer hvor de likvide beholdninger ikke matcher udgifterne. Dette kan sammenlignes med privatøkonomien, hvor man også altid skal sørge for, at man kan betale sine udgifter. Derfor har man en budgetkonto. Har man ikke det, så er man i mange tilfælde nødt til at tage et lån eller udskyde udgiften.

Hvordan laves et likviditetsbudget

Et Likviditetsbudget laves ofte i samarbejde med en revisor, da budgettet kan være komplekst at lave selv. Søger man professionel hjælp er man også sikret, at budgettet bliver lavet korrekt, og man står derfor ikke med ubehagelige overraskelser. Det skal siges, at det ikke er umuligt at lave et likviditetsbudget selv, og man kan finde rigtig mange skabeloner og guides på nettet. Har man tiden og overskuddet, kan man udarbejde det selv, men det anbefales altid at søge professionel hjælp, hvis man er det mindste i tvivl om, hvordan et likviditetsbudget skal udarbejdes.