DEL
Har I overvejet podcast?

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I disse tider bliver podcast mere og mere populært. I takt med at avislæserne stille og roligt bliver udfaset, vinder nye og mere teknologiske platforme frem. Selve kanalen ”podcast” har både eksisteret og været anvendt i mange år, men det er specielt inden for de seneste 3 år, at danskerne for alvor har fået øjnene op for de muligheder, der ligger hos on demand radiolytterne – både som lytter og ikke mindst kommercielt.

 

Det er ikke længere kun store radioprogrammer og mediehuse, der udgiver løbende episoder til deres lyttere. Privatpersoner vinder også mere frem i diverse afspilningstjenester såsom iTunes eller Radioplay. Eksempelvis er Christian Fuhlendorffs serie ”Hva så” blevet ekstremt populær. Det er et helt simpelt koncept, hvor han går en tur med en kendt dansker og snakker om livet – i med- og modgang. Hvorvidt han er en ganske almindelig ”privatperson”, vil vi lade være op til den enkelte at vurdere, men podcasten er ikke sponsoreret af nogen stor sponsor – endnu. Men en af de faktorer, der afgør, om en podcast kan blive en stor succes, er bl.a. det udstyr, man bruger.

 

Går man en tur med sin gæst som førnævnte eksempel, er det vigtigt, at begge personer har fået påsat en mikrofon på deres tøj. Dette sikrer en god kvalitet af lyden, eller om ikke andet øger sandsynligheden for at kvaliteten ligger i top.
Er man ude i naturen, så er det en god idé at tilføje en vindhætte til hver mikrofon, så vindstøj og/eller støj fra de medvirkende i podcasten kommer med.

 

Ønsker man i stedet at optage sin kommende markedsføringskanal på et kontor eller i et studie, så bør man investere i en mikrofon til studiebrug. Disse monteres ofte på et skrivebord, så de altid er indstillet korrekt til både vært og gæst, som man også ser i diverse radiostudier.

Tænker I at kaste jer ud i at producere en ny podcastserie, så tag lige et kig på nogle af de mikrofoner, de sælger, hos SoundStoreXL. Hvad enten I skal bruge en mikrofon til studie eller andet, så har de udstyret, der passer.

Se udvalget her.