God struktur på din hjemmeside, skaber gode resultater
At skabe god struktur over din hjemmeside, kan være guld vær, i forhold til SEO. Den interne linkstruktur er et vigtigt element, og kan være en stor fordel at have på siden for at opnå de bedste placeringer. I denne artikel, kigger vi nærmere på hvad man skal være opmærksom på og hvordan man bedst muligt får Google og brugeren til at forstå opbygningen af ens hjemmeside.
Et HTML-sitemap er et landkort over din hjemmeside som er formateret som HTML-kode og dermed statisk kode, det skal som udgangspunkt opdateres manuelt, modsat dynamiske sitemaps. Mange hjemmesider opretter automatisk et dynamisk sitemap som bliver opdateret, automatisk, når der ske ændringer. Typisk ligger sitemaps i .xml eller .aspx filer, afhængig af hvad hjemmesiden er lavet i. Sider som er udviklet i WordPress har mulighed for at generer dynamiske sitemaps via det kendte SEO plugin, Yoast.
Dynamiske sitemaps bruges ofte til at fortælle Google om hvilke sider som skal i index og hvordan de skal tilgås. Du kan manuelt indsende sitemaps til Google, via Google Search Console, hvor der også er mulighed for at se sidens tilstand.
At indsende et sitemap er ikke nok
Det er dog ikke nok at bare indsende et sitemap, og så regne med at alle en websider bliver indekseret. Google egen bot, Googlebot, som er en bot der finder og indekserer sider, igennem crawl. Når et website indekseres følger den således de eksterne og interne links der måtte være på en side. Linkes der ikke til en side, vil Googlebot ikke blive præsenteret for siden og vil derfor ikke kunne indeksere den. Sådan en side kaldes en orphan siden på dansk, en forældreløs siden. Derfor kan det være en rigtig god idé at lave et statisk html sitemap, som er tilgængelig på siden, både for Google men også for brugeren. På den måde får alle sider et link, og brugeren har let ved at se strukturen på siden.
En håndværker portal, haandvaerkernoeglen.dk, har oprettet et html sitemap, og resultatet ser således ud.