DEL
Ekspander til Tyskland

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Går du og drømmer om at penetrere det tyske marked og for alvor øge din omsætning? Så skal du spidse ørene nu og læse videre.
Der er rig mulighed for at vækste din forretnings omsætning markant, hvis du vælger at gå ind i Tyskland – eller et andet land for den sags skyld. Det kræver selvfølgelig, at du gør det på den rette måde og ikke bare forventer, at der bliver solgt stort fra dag et. Der er flere måder at gøre det på, og vi vil forsøge at afdække flere af de muligheder herunder i dette indlæg.

Det skal du huske

Først og fremmest skal du gøre dig klart, hvad formålet er med at gå ind i et nyt land? Er det at få markedsandele i andre lande, eller er det at øge virksomhedens omsætning overall. Efterfølgende skal du beslutte dig for, om du vil åbne et kontor i eksempelvis Tyskland. Du skal ydermere have nogle medarbejdere, der kan snakke tysk, da der uden tvivl vil opstå en del supportarbejde i forbindelse med opstarten. Taler du ikke selv sproget, er det vigtigt, at du finder nogle dygtige medarbejdere, der kan klare den del for dig. Alternativt kan du hyre en tolk, der kan hjælpe dig godt på vej.

Din danske hjemmeside eller webshop skal også have en overhaling. Det går ikke, at alt indhold står på dansk. Derfor bør du få udarbejdet en tysk oversættelse. Udover en øget brugervenlighed viser du også overfor kunderne, at du gerne vil yde en ekstra god service ved at imødekomme dem på deres modersmål.

De seneste år har der været et stort fokus på Amazon. Her er en tysk oversættelse ikke lige så presserende, da hele websitet allerede er oversat. En anden fordel ved Amazon er, at du ikke behøver at have et fysisk lager i Tyskland, da du kan sende alle dine varer til et lager ejet og håndteret af Amazon.