DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du går med drøm om at stifte din egen virksomhed og blive din egen chef, er der en del ting du skal tage stilling til i forhold til hvilken virksomhedstype, der er den bedste for dig. For det første skal du finde ud af, om det skal være et IVS (Iværksætterselskab), et ApS (anpartsselskab) eller et ganske almindeligt enkeltsmandsvirksomhed. Der er fordele og ulemper ved det hele, men dybest set løber du ikke helt den samme risiko hvis du stifter et ApS eller IVS, da du ikke hæfter personligt på samme måde, som hvis det var et anpartsselskab.

Derudover skal du overveje hvordan din virksomhed skal ejes, og her begynder der at komme flere muligheder for dig, men også flere valg. Du kan naturligvis vælge blot at eje selskabet helt almindeligt, men for de fleste vil det være en stor fordel at stifte et holdingselskab, der så ejer selskabet (hvis det altså er et IVS eller Aps).

Hvad er et holdingselskab ?

Et holdingselskab er et selskab hvis eneste funktion (i langt de fleste tilfælde) er at eje andre selskaber enten helt eller delvist. Et holdingselskab kan altså godt eje flere selskaber, ligesom det kan eje dele af selskaber. Der er som regel ikke anden aktivitet i et holdingselskab, end at det ejer ting. Især hvis man er flere der ejer et selskab, er det en god ide med et holdingselskab.

Fordele ved et holdingselskab

En af fordelene ved et holdingselskab, er at man kan føre en del eller hele overskuddet over i det, og dermed opbygge en større kapital i sit holdingselskab. Man kan dog også sagtens lade pengene stå i driftselskabet og betale de 22% i selskabsskat og på den måde opbygge større egenkapital og konsolidere virksomheden, det kan være rigtig fornuftigt, med en lille pengetank især for nye virksomheder.

Lader man pengene stå i driftselskabet, er de dog i farezonen på den måde, at skulle din virksomhed blive ramt af en konkurs, et stort erstatningskrav eller lignende forsvinder disse penge, der er sparet op, hvorimod de er sikret, hvis de er først over i ens holdningsselskab.