DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Coronaens indtog i Danmark har haft så mange konsekvenser, at det kan være svært at begynde redegøre for dem. Udover de lidt over 500 dødsfald, er det naturligvis det økonomiske der har fyldt mest. Milliarderne fosser ud af statskassen i form af manglende indtægter, manglende eksport og ikke mindst de mange milliarder, der er blevet givet i støtte igennem hjælpepakker.

I de danske domstole har det også haft en kæmpe betydning, da et utal af retssager er blevet udskudt, da domstolene har været lukket i omkring halvanden måned og sagerne har hobet sig op. Mange har derfor også kommet til at sidde varetægtsfængslet i langt længere tid end hvad der var beregnet. Mange forsvarsadvokater mente ellers at de burde løslades fra deres varetægtsfængsling, men det er altså ikke blevet tilfældet.

Mildere straffe kan være på vej

Det kan nu ifølge Mette Grith Stage, der er blandt landets mest profilerede forsvarsadvokater, betyde at der kan komme mildere straffe i en lang række sager, blandt de varetægtsfængslede. Dette skyldes den såkaldte §82 i straffeloven, der siger at “straffesagen mod gerningsmanden ikke er afgjort inden for en rimelig tid, uden at det kan bebrejdes gerningsmanden”. Dette er altså en grund der kan give anledning til strafnedsættelse. Mere eller mindre alle der har været varetægtsfængslet under corona har ikke selv haft indflydelse på dette og kan derfor ikke bebrejdes dette. Derfor kan der komme mange sager omkring strafnedsættelse.

Oveni dette, vil der være mange der kommer til at sidde meget kort tid i fængsel, HVIS de bliver dømt. Når man sidder varetægtsfænglset tæller denne del med i en eventuel afsoning, hvis man kendes skyldig. Der vil derfor være mange der i den kommende tid kommer til at være mange der ikke får lange fængselsstraffe, da de allerede har afsonet tid. Der kan endda være tilfælde, hvor de sigtede kan have afsonet mere tid i varetægtsfængsling, end de bliver idømt.