DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I et tidligere indlæg har vi beskrevet fordelene ved at have https vs http. Udover at siden skal svare korrekt på kun et domæne, skal den side også have det korrekte certifikat. Hvis din øsnker at din hjemmesiden skal kører https, kræver det et gyldigt SSL certifikat, hvilket er et certifikat som du kan tilkøbe ved mange webhoteller. I denne artikel vil vi gå i dybden omkring selve certifikatet og kommer med råd og vejledning om implementeringen. Læs med her.

Før vi tager snakken omkring vigtigheden af et SSL certifikat, er det vigtig at forstå hvad dette certifikat egent gør. Kort sagt er det en måde som sørger for at de oplysninger som en bruger taster på en side er krypteret, som sørger for at hackere og andre ikke kan se med når du fx indtaster dine kreditkortoplysninger. S’et, efter http henviser til at siden er beskyttet af SSL, Secure Socket Layer. “SSL står for Secure Sockets LayerSSL er en krypteringsprotokol der sikrer at kun afsender og modtager kan læse informationen der sendes der imellem.” – wikipedia.

Google har tidligere annoncerete at https ville få en stor betydning for fremtidens webshops og at det allerede vil være en ranking faktor for webshop. Til at starte med var det udelukkende henvendt til webshop, da man ofte taster fortrolige oplysninger som kreditkortoplysninger, adresse og meget mere. Men for et knap et år siden, udtalte Google at overgangen fra http til https, med korrekt implementering af 301 redirects, ville overføre fuld pagerank. Hvilket inddirekte betyder at alle sider nu skal kørerhttps og få et certificeret SSL certifikat.

Test dit SSL certifikatet

Hvis vi tager udgangspunkt i webshoppen ved navn Skurkeksperten.dk, som sælger stuke og fodlister online, kan i på ssllabs.com/ssltest  teste om certifikatet er korrekt certificeret og gyldigt. Se screenshot fra ssllabs.com her:

ssl stukeksperten