DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Coronavirussen er over os, og den har ramt Danmark og resten af verden som et godstog, der ikke er til at stoppe. En ting er sygdommen, og de mange mennesker der vil blive ramt. En anden ting er vores sundhedsvæsen og det pres hospitaler kommer under. En tredje ting og noget der måske kan blive lige så alvorligt, er de danske virksomheder og i ikke mindst de danske lønmodtagere.

Der er nemlig mange virksomheder, der vil bukke under i dette. Restaurationer, hoteller, rejsearrangører, er naturligvis dem der står forrest i skudlinien. De har mere eller mindre mistet deres omsætning fra den ene dag til den anden. Men der masser af helt “almindelige” virksomheder, der rammes lige så hårdt. Ansatte der sendes hjem, så der ikke kan produceres. Eller virksomheder der har skulle levere til andre virksomheder der er ramt hårdt.

De digitale vinder

Dem der kommer til at klare sig bedst gennem denne sundhedsmæssige og økonomiske krise er sandsynligvis, dem der er mest digitale. Her kan medarbejderne i mange tilfælde nemmere arbejde hjemmefra. Man kan også se at dagligvarebutikken Nemlig.com har rekord meget salg i disse dage. Det digitale vinder ganske enkelt frem. Man ser også skoler der laver fjernundervisning via internettet og generelt skal der lidt kreative ting til.

Psykolog Nord, der er en psykologpraksis med afdelinger i Aalborg, Aarhus og Odense har længe tilbudt online terapi. Det kan være klienter der ikke er trygge ved at bevæge sig ud, eller som ikke har muligheden. Nu er det en helt ny verdenssituation, i hvert fald for en stund, og vi vil uden tvivl begynde at se flere af denne slags tilbud.

Dem der kan tilbyde det, bør tilbyde det. Mens andre fag der kræver fysisk fremmøde som fysioterapeuter, massører, frisører og lignende, nok må væbne sig med en god portion tålmodighed og godt mod.