DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Nogle virksomheder ved det måske ikke, og andre får måske ikke gjort det grundigt nok, men ALLE både skal sørge for at få ryddet sne, da det ellers kan koste dig dyrt. Det er snart ved at være sæson for vinter og kulde, og med vinteren kommer sne og is. I det følgende kan du blive klogere på, hvilke regler der gælder for din virksomhed, når det kommer til saltning af veje og snerydning.

Alle har pligt

Det er vigtigt at huske, at det ikke kun er fortovet hjemme på privaten, der skal ryddes, når den første sne er faldet. Man må bør være klar over, at alle grundejere er lovmæssigt forpligtet til at salte og rydde sne. Dette er ligeledes gældende for alle virksomheder, og faktisk er det sådan, at reglerne er endnu strengere for virksomhederne. Som hovedregel gælder der, at alle arealerne, som ansatte bevæger sig på, skal være ryddet for sne og is, så de kan færdes sikkert. Det er desuden meget vigtigt at disse områder er ryddet fra de ansatte møder indtil de har fri. Hvis man som virksomhed ønsker at bruge sine ressourcer andetsteds er det altid en mulighed at outsource dette til en professionel udbyder som sikrer snerydning i Århus og en lang række af andre danske byer.

Bøde og straf i værste tilfælde

Hvis man skulle være så uheldig, at en ansat kommer til skade af pga. manglende glatførebekæmpelse kan dette være en bekostelig omgang. Dette vil betyde, at din virksomhed vil være erstatningsansvarlig og at virksomheden vil skulle betale et beløb til den ansatte afhængigt af skadens omfang. Desuden er det vigtigt at vide, at manglende saltning eller snerydning kan medføre en bødestraf.

Særlige regler man skal være klar over

Hvis man har en virksomhed, hvor der færdes mange folk efter kl. 22 skal man sørge for at glatførebekæmpe efter dette tidspunkt, da man ellers vil kunne modtage bødestraf.