DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Om en lille uges tid skriver kalenderen september, hvilket som bekendt betyder, at sommeren officielt er ovre, selvom mange nok vil mene at den aldrig rigtig har været her. I hvert fald har de sidste par måneder, der burde være årets varmeste kun budt på en enkelt eller to reelle sommerdage. Der er mange, der går og snakker om, at sommeren var bedre en gang, og for en gang skyld er der faktisk noget om snakken, da det nærmest har været historisk dårligt.

Ikke alle brokker sig

Hvis man skal bruge en voldsom fortærsket floskel, så er der ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. I dette tilfælde er det rejsebranchen, der bestemt ikke har nogen grund til at brokke sig. De har nemlig haft et guldrandet år, hvor mange danskere har tyet til varmere himmelstrøg, for at suge lidt sol til sig.

Rejsebranchen er ikke urimelige som nogen vil mene, og det er ikke fordi de fjerner de billige charterrejser, så snart der kommer regnskyer. Det handler om ganske enkel udbud og efterspørgsel, der i langt de fleste brancher er det der styrer priserne.

Hvis der er rigtig mange, der gerne vil købe en rejse, så er der færre udbudt, og jo færre der er udbudt jo højere er prisen, sådan fungerer markedskrafterne. Det har i den grad været til rejseselskaberne fordel i år, hvor mange måske havde forventet at blive hjemme i den danske sommer, men har fortrudt efter en uge med regn, og derfor har søgt efter en rejse.

Forventer et boom i efteråret

Der er mange der har ment at priserne har været så høje, at de hellere har ville vente til efteråret med at tage af sted, så de trods alt stadig får noget sol i år. Der er dog meget der tyder på, at priserne ikke kommer til at komme ned på det niveau som vi tidligere har set i efteråret, netop fordi der også her vil være rift om dem.

Generelt tegner 2017 sig til at blive et år, der kommer til at se rigtig godt ud i regnskaberne for rejseselskaberne – så nogen har altså haft glæade om den regnfulde sommer, og det kan vi så alle varme os lidt ved.

Hvis du gerne vil ud og rejse – så kan du finde en her