DEL
anmeldelsessider

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Omtale på nettet også kaldet Reputation management, handler kort sagt om at beskytte eller forbedre sit ry på Internettet. Vi kender til et hav af anmeldelsessider, som bla. Yelp, Tripadvisor, trustpilot og mange flere. Det kan der være mange grunde til at en bruger går ind og giver en anmeldelse af en oplevelse med en virksomhed. Som det gamle ordsprog siger “der skal 10 gode oplevelser til at en bruger anmelder en side, hvor der ofte kun skal en dårlig anmeldelse til at fortælle om den oplevelse”. På internettet er det meget i samme tråd, og måske endnu mere voldsomt. Her “gemmer” den enkelte bruger sig bag et ukendt brugernavn og dermed kan anmelde virksomheder som det passer en. Inden for søgemaskineoptimering spiller omtale ligeledes en stor rolle.

Reputations management dækker over en lang række omtaler og er altså al omtale om en virksomhed eller person. Det findes både som forskellige artikler, debatter og anmeldelse portaler. Lige præcis anmeldelseportaler er der mange virksomheder der benytter sig af. Vi har undersøgt trustpilot, vs. tripadvisor og se på fordele og ulemper ved de to.

En restaurant i odense, Oluf bagers gaard, har gjort sig umage med deres omtale på portalen tripadvisor:

tripadvisor olufbagersgaard

Oluf bagers gaard går meget op i deres omtale og svare hver anmeldelse tilbage i en ordentlig tone på deres Tripadvisor. Virksomheden har bevidst fravalgt trustpilot.

Trustpilot vs. tripadvisor?

Der er ingen tvivl om at Trustpilot har igennem tiderne haft en del negativ omtale og det har flere gange været oppe i medierne at virksomheder er blevet presset af virksomheden, som har forlangt penge for at kunne slette dårlige anmeldelser. Tripadvisor fungere på en anden måde. De har fokus på den brugergeneret omtale, som ikke kan ændres, og andre brugere kan validere en given anmeldelse .

TripAdvisors er en af verdens største rejsefællesskab med i gennemsnit 390 millioner besøgende om måneden. På siden findes det pt. over 435 millioner anmeldelser og som dækker knap 7 millioner indkvarteringsmuligheder.