DEL
cms

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Om du er privatperson eller virksomhed, kan du have interesse i at have en hjemmeside som fungere optimalt. Du bør klart overveje et CMS, men hvilket et, er et godt spørgsmål. Vi giver dig nogle bud hvilke der kunne være interessante, læs med her.

I gamle dage bliv hjemmesider udviklet i traditionel html kode, og en hjemmeside skulle lave fra bunden. Sådan er det heldigvis ikke mere. Mange laver hjemmesider ud fra skabeloner, eller i såkaldte CMS eller CM systemer som de også kaldes. CMS står for Content Management System, og er den basale måde at hjemmeside bliver styret og vedligeholdt på. De fleste forbinder et CMS med det system som hjemmesiden er udviklet i, men er faktisk mekanismen bag. Nogle af de mest populære CMS, er Wordpress, prestashop, Joomla og mange andre. Der findes mange flere, og mange webhoteller som f.eks. one.com og dandoæmne har deres eget system, som tilbyder til deres kunder. Nogle CMS er bedre til at håndtere store sider, hvor andre er mere henvendt til shopløsninger, hvor der bla. kan nævnes disse populære systmer, som shopify og woocommerce.

Hvis du er privat person eller sidder i en virksomhed og står over for valget af CMS, er det vigtigt at situationen bliver tænkt igennem og at der bliver tænkt på fremtiden. I systemer som Wordpress, Joomla og Drupal er der hele open source, hvilket betyder at alle frit har adgang til dette.

Mindre CMS fungere også!

Rigtig mange informations sider og personlige blogs bruger WordPress. WordPress systemet er sat op på på en måde så det bare fungere og der er frihed til at gøre utrolig meget. Det betyder ikke at andre systemer ikke er gode. Her er et eksempel på et mindre CMS, nemlig Tigercms, som hjemmesiden bostedetvendelbo, som er et socialpsykiatrisk bosted.

Virksomhedens størrelse og hvor mange der skal kunne redigere på siden, har også meget at sige. Enten om du er ene og vil have en personlig blog, eller hvis du er en virksomhed som ønsker ny hjemmesiden, bør du/i først gøre op med hvad hensigten med siden er, og hvor mange undersider i ønsker. Her findes ikke noget klart svar.