DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Sommetider kan tingene gå hen og blive virkelig uoverskuelige, især når det er begyndt at blive mere og mere travlt og altså mere stressende i virksomheden. Hvis dette er tilfældet, så kan det være svært at finde tid til bogføring og regnskaber, især hvis man egentlig ikke er den bedste til det. Generelt skal man være god til de grundlæggende bogføringstermer, og der kan man starte ud med at søge online og få en bedre forståelse for dem på nettet. Ellers kan man ringe til nogle professionelle, hvis man virkelig er forvirret, og så kan man få en bedre forklaring fra dem. Måske har man også en ven, der kender til de økonomiske termer, og hvis situationen er sådan, så kan man jo også søge hjælp dér. Lige meget hvad, så er det vigtigt, at man tager sig god tid til at forstå hvordan regnskaber og økonomi generelt virker. Derfor kan det være en god idé, at sætte en fast dag hver uge, hvor man kun fokuserer på dette, så de andre ting ikke også bliver stressende imens.

Bogholdere

Hvis man virkelig bare ikke kan finde tid til at fokusere på bogføring, skal man måske overveje at ansætte en bogholder, der altså kan hjælpe med at få et overblik over regnskaber og bogføring, herunder lønninger og skatter. Disse kan findes på nettet, hvor der typisk findes lister med navne og hvor disse personer ligger. En god idé er, at ansætte en bogholder, der bor tæt på din virksomhed.

Er det ikke en revisor?

Mange kan godt gå rundt og tro, at de er nødt til at ringe til en revisor, og måske endda at en revisor svarer til en bogholder. Dette er ikke tilfældet. En bogholder udarbejder dine regnskaber, mens en revisor reviderer et allerede udarbejdet regnskab, og det kan altså være kritisk, at kende forskellen.