DEL
Website hvad siger det

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er mange virksomheder, der ikke er klar over, hvor vigtigt deres hjemmeside er for deres succes. Det er vigtigt at forstå, at i dag er dit websted mere end blot et sted, hvor folk finder oplysninger om, hvad du laver – det er en integreret del af din overordnede forretningsplan, eller det bør det i det mindste være. Alt for ofte ser man virksomhedshjemmeside, der ikke gør et ordentligt stykke arbejde med at formidle deres kerneværdier. Man ser websteder, der ikke er gennemtænkte, websteder, der ikke virker ordentligt og websteder, der bare ikke fungerer optimalt. Din hjemmeside siger meget om din virksomhed og det kan være en god ting, men det kan være en dårlig ting.

Der er meget på spil her. Folk får en masse tanker og følelser, når de oplever eller interagerer med dit brand. Du vil helst have disse tanker og følelser til at være positive.

Hvad er det første, du kommer til at tænke på, når du selv ser et dårligt designet website?

Din første tanke kan være “dette websted er langsomt” eller “Jeg kan ikke finde det, jeg leder efter”, men på det underbevidste niveau, i centrum tænker du virkelig “Jeg stoler ikke på disse folk”, eller “Jeg føler, at de er ligeglade med mig”.

Der er mange faktorer, der skal overvejes, når du bygger dit websted: Hvad siger den om din virksomhed, og hvad skal der siges. Hvordan skal dit design være?

Et websites design er det første folk vurderer troværdigheden ud fra, så det skal være lækkert og professionelt. Man dømmer bogen på dens omslag, som man siger.

Du får kun én chance til at lave et godt førstehåndsindtryk, hvorfor ikke gøre det godt?

Opbygningen skal naturligvis være i orden helt fra starten og et velstruktureret CMS system er altafgørende for hvordan resten bliver. Det er lidt som med et hus, hvis ikke fundamentet er i orden, så er resten ligegyldigt.

 

Her får du en punktliste over, hvordan folk vil opfatte din hjemmeside, hvis du har skidt design eller en forvirrende hjemmeside, samt liste over hvad du kan arbejde med.

 

Det siger et dårligt website design om din virksomhed:

Du er ligeglad med hvordan du ser ud

Du har det OK med middelmådighed

Du gør det kun et minimum og ikke mere

Du bruger ikke penge til at forbedre din forretning

Du er ligeglad med dit publikum

 

Hvad den burde sige:

Du vil lave et godt førstehånds indtryk

Du er stolt af hvad du laver, og det kan ses

Du vil gå et par ekstra skridt for dine kunder

Du investerer i din virksomhed

Du har øje for detaljer

Du er tænker på dit publikum

 

Det siger en forvirrende hjemmeside om din virksomhed:

Du har ikke en klar vision for din virksomhed

Du er ligeglad med, hvad brugeren laver på dit websted

Du mangler fokus

Du mangler formål

Du er ikke bedre end din konkurrence

Du er ligeglad med din brugers oplevelse

 

Hvad den burde gøre:

Besøgende bliver nemt guidet gennem dit websted

Du er fokuseret

Dit formål er øjeblikkeligt indlysende

Du beviser, at du er bedre end konkurrencen

En god brugeroplevelse er meget vigtig for dig