DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Butikker, som ikke er en del af apotekvæsenet, kan få tilladelse til at sælge håndkøbslægemidler – dog kun dem, der egner sig til at blive solgt uden for apotekerne.

Men hvad er reglerne egentlig? Det ser vi nærmer på i afsnittene herunder. Det er nemlig Lægemiddelstyrelsen, der afgør, hvorvidt en specifik butik må sælge håndkøbslægemidler over nettet. Se reglerne her.

Gebyr

Der bliver krævet et ansøgningsgebyr samt årsgebyr, når du får tilladelse til at sælge håndkøbslægemidler og lægemidler, der er V-mærkede. Du kan se mere, omkring hvad gebyrerne indebærer, ved at klikke her.

Salg af håndkøbsmedicin via nettet

Når du ansøger om en tilladelse til at sælge håndkøbslægemidler, får du mulighed for at angive en adresse til din hjemmeside eller webshop, så du har mulighed for at sælge håndkøbslægemidler via internettet.

Sælger du håndkøbsmedicin eksempelvis mod ringorm, så er der nogle informationer, du skal oplyse til Lægemiddelstyrelsen:

  • forhandlernavn
  • virksomhedens CVR-nummer
  • webadressen
  • dato

I dit ansøgningsskema skriver du blandt andet under på, at du har taget og gennemgået de e-læringsmoduler, der bliver stillet til rådighed. Sørg for, at det fremgår af din hjemmeside, at hele det lovpligtige basissortiment er repræsenteret, samt at håndkøbslægemidler er præsenteret i varegrupper, som er adskilt fra det øvrige sortiment på din webshop.

Din hjemmeside skal fremstå troværdig

Hvis du gerne vil have succes med at sælge dine varer over nettet, så er det en god idé, at du sikrer dig, at din webshop fremstår troværdig. Det er nødvendigt, fordi du ikke får mulighed for at sælge, hvis ikke din webshop fremstår troværdig. Når den gør det, vil folk være meget mere tilbøjelige til at handle med dig. Især fordi der på nettet er en reel risiko for, at du bliver snydt, når du gerne vil købe sådanne produkter, som eksempelvis medicin går ind under.