DEL
billeder website

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når man udarbejder et website, er det mange tekniske elementer som kan optimeres i forbindelse med at en hjemmeside gøres mere synlig i søgemaskinerne. I dette indlæg tager vi et kig på hvad billedeoptimering kan gøre for et website, og hvilket punkter man kan tage fat på. Der er ingen tvivl om at en hjemmeside ude billeder vil loade meget hurtigere, og på den måde vil være godt for SEO. Men billeder gør meget godt for brugeroplevelsen, så derfor er det en dårlig idé at undlade billeder. Vi beskriver 3 emner omkring billedeoptimering, som kan gøre at websitet loader fint, og på samme måde giver en god brugeroplevelse, emnerne er følgende: billedetsstørrelse og filnavnet.

Billedstørrelse

Billedets størrelse har en stor betydening for hvor hurtigt en side loader, hvilket har en stor betydning for brugervenligheden og for SEO’en på siden. Generelt set bør et billede ikke fylde mere end 100kb, men der vil altid være undtagelser. Et værktøj som tools.pingdom.com, måler hastigheden på hjemmesiden, og udpeger specifikt hvor der kan optimeres. Her vil det tydeligt fremgå, hvis der er nogle billeder på siden, som er for store, og loader langsomt. Der findes mange måder til at komprimere billeder, hvor Photoshop er en mulighed. Derudover er der også mange CMS som selv komprimere billederne, f.eks. på hjemmesiden Asa-tor.dk, som har store billedet af deres emner, er der installeret et plugin som håndtere billeder.

Filnavn

Billedefilen bør altid omdøbes til noget der er relevant. Der kan være fokus ord som beskriver billedet eller ord som man ønsker at være synlig på. Søgemaskinerne er endnu ikke helt afkode billederne, så ved at give billedet et korrekt navn, vil være en stor hjælp for f.eks. Google. Der findes flere elementer, hvorledes du kan navngive billedet, men Alt-teksten er den tekst som søgemaskinerne lytter mest til. Det er ligeledes den tekst som kommer frem i Googlesbillede resultat som beskrivelse. Hvis du sidder i et system, hvor du ikke selv formatere Alt-teksten, kan du gøre det med følgende kode: <img src=”billede.jpg” alt=”Skriv teksten her”>.

Et andet vigtigt element er title-tag. Et title-tag fortæller billedets navn, eller hvad billedet viser, samt vises når du holder musen over et billede.