DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er meget tillokkende for mange familier at købe en pool til haven. Priserne er generelt lave og kvaliteten er blevet rigtig god. Som du kan se her, kan du købe en Intex pool med omkring 10.000 liter for ca. 2000 kroner. Det er en investering de fleste familier godt kan finde råd til, og det er uden tvivl også noget, der vil skabe mange glade stunder i haven om sommeren, når solen forhåbentlig skinner fra en skyfri himmel.

Hold styr på udgifterne

Ligesom at købe en bil eller lignende, så er det ikke nødvendigvis anskaffelsen, der er den dyreste, det er derimod driften af den. Sådan er det også med en have pool, for når den først er købt, betyder det ikke er udgifterne er stoppet.

Det er nemlig dyrt at vedligeholde en stor havepool. Har poolen en vis størrelse skal der nemlig også pumpe og plejemidler til for at holde vandet rent. Derudover skal vandet også skiftes et par gange, for at holde det fri for bakterier.

Vand er ikke gratis

Der findes nok ikke nogen, der ikke er klar over, at man betaler for vand, men er nok de færreste der egentlig tænker over hvor meget vand, eller rettere vandafledning egentlig koster.

En helt typisk familie bruger omkring 170 m3 vand om året, hvilket svarer til rundt regnet  170.000 liter vand. Har du så eksempelvis en pool med 10.000 liter vand, der skal udskiftes bare en enkelt gang i løbet af en sæson, så svarer dette til langt over 10% af en hel families vandforbrug på et år.

Det koster lidt under 1000 kroner at fylde et bassin på omkring 10.000 liter og gøres dette to gange på en sommer (hvilket er i underkanten), så er udgiften til vand allerede det samme som til bassinet, forudsat at man køber et til 2000 kroner naturligvis.