DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er efterhånden stor tradition for at investere heftigt i forholdende på de danske arbejdspladser. Og det giver god mening! Ikke blot på grund af signalværdien, men i høj grad af den indflydelse det rette inventar har på arbejdsklimaet – i form af ergonomi, lyd og lys.

Ergonomien er essentiel

Hvis man tilbringer 37 timer ugentligt på sin arbejdsplads, har man selvsagt brug for udstyr, som understøtter arbejdsdagen. Kontormiljøet bør derfor være udstyret med en god justerbar kontorstol, støtter ryg og nakke.

Dertil bør skrivebordet være justerbart i højden. Det har stor betydning, at man kan rejse sig op i løbet af sin arbejdsdag. Undersøgelser har vidst, at det sætter bedre gang i blodomløbet, metabolismen og har en opkvikkende effekt, hvis man står op 10 min. hver time.

Skærmhøjden skal ligeledes være justerbar, så man har den rette synsvinkel til skærmen.

Når disse tre elementer bringes i spil, er ergonomien langt bedre for den ansatte kontra et statisk skrivebord, der ikke kan hæves eller sænkes.

Husk du behøver ikke tænke konservativt i forhold til design, men kan sagtens vælge en mere rustik stil – særligt hvis I er et mere kreativt bureau. Find træ skriveborde og planke skriveborde her.

Det kan dog sagtens tænkes, dine medarbejdere har individuelle behov, og derfor bør du tage en samtale med dem angående deres behov for kontortilbehør.

Lyt efter

Et arbejdsmiljø præget af larm og uro er desværre hverdag for rigtig mange mennesker. Larmen opstår ikke fordi folk er ligeglade med fællesskabet på kontoret, men som en helt naturlig konsekvens af ringende telefoner, snak om opgaver, støj fra åbne vinduer m.m.

Desværre kan lyden gøre det svært at koncentrere sig. En konsekvent baggrundsstøj kan sætte tydelige spor på produktiviteten. Dermed er lyden ikke kun problematisk for den enkelte ansatte, men for virksomhedens output.

Lys giver liv

Lys er vigtigt for evnen til at koncentrere sig. Naturligt lys spiller en vigtig rolle for vores humør. Derfor er det essentielt for indeklimaet.

Naturligt lys er ligeledes en vigtig faktor for koncentrationsevnen. Det er naturligvis ikke muligt at have naturligt sollys hele året, og derfor er det vigtigt, der er godt lys på kontoret, som ikke består af ældre lyskilder, men intelligente løsninger.

Som virksomhed kan I søge hjælp fra byggefirmaer, der kan hjælpe med at optimere mængden af naturligt lys og sørge for de rette indfald.