DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Julen er ikke kun børnenes fest. For mange ansatte er det også en særlig tid på ordet, fordi der venter dem en god overraskelse i form af en julegave skænket af arbejdspladsen.

At arbejdspladsen overrasker med en firmajulegave er dog ikke helt nyt. Faktisk er det en tendens, der er taget meget til. År efter år viser analyser ligeledes, at virksomhederne forøger budgettet til julegaverne og giver de ansatte dyrere gaver.

Gaverne varierer meget i form. Nogle steder er det foretrukket at uddele gavekurve, men flere og flere virksomheder overlader i høj grad gave-beslutningen til den enkelte ansatte.

Det foregår typisk ved at den ansatte modtager et gavekort til den lokale handelsforening eller at den ansatte modtager et gavekort til en gaveportal. En gaveportal er en samling af produkter, som udbydes fra en internetportal, hvortil den ansatte får sit eget login. Herinde kan den ansatte så vælge i blandt alle de gaver, som passer til beløbet, den ansatte har modtaget. Ofte vil gaveportalen have den store fordel, at de pga. gode indkøbsaftaler kan udbyde produkter til en lavere pris, end hvad de står til i de fysiske butikker. Den ansatte ser ikke et beløb, men får blot et login, sm åbner for gavemulighederne. Hermed er der høj value for money.

En af de største årsager til at mange virksomheder foretrækker gaveshops eller gavekort, er dog at det letter en stor administrativ byrde. Det kan være besværligt at bestille gaver, hvis der er mange ansatte på arbejdspladsen – og de alle har forskellige præferencer, men med gavekort/portal-løsningen er det både hurtigt enkelt at bestille inden for budgettets, samtidig med at den ansatte kan vælge den bedste gave helt selv.

Gaven er en gavnlig belønning for alle parter

Gaver er historisk set en symbolsk overrækkelse, der signalerer respekt og belønning. Derfor er det også en vigtig mekanisme inden for virksomhedens vægge.

Når den ansatte får en gave, viser det, at virksomheden sætter pris på den pågældende person. Den slags ritualer har nemlig en stor medbetydning, som kan være vigtig for at sikre glade og tilfredse ansatte – med højere loyalitet.

Gaven er derved også set fra virksomhedens perspektiv en vigtig ressource for at opbygge gode relationer og sikre trivsel på arbejdspladsen.