DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Er du stor fan af virksomheds udvikling, og synes du det er inspirerende at høre om hvordan andre virksomheder er blevet til en succes? Denne artikel kan netop give dig inspiration omkring virksomheds udvikling og hvordan andre har gjort. Jeg har fundet 3 podcasts, som alle på hver sin måde kan lære dig hvordan store historiske virksomheder er blevet en succes.

Business Wars

I denne podcast fortæller David Brown historierne om hvordan store historiske virksomheder har kæmpet med hinanden for at blive de største. Den første historie handler om kampen mellem Blockbuster og Netflix, som havde en meget tydelig vinder. Men hvis man lytter til den meget underholdende historie, var det meget tæt på at Netflix ikke havde klaret den. En anden god historie er kampen mellem Coca Cola og Pepsi, som stadig i dag er fuld igang. Du kan også høre kampen mellem Nintendo og Sony, med kampen om at have den bedste konsolspil platform. Historierne bliver ikke bare læst op, men bliver også spillet med stemmer og stemningsmusik, hvilket gør det super underholdende at lytte til.

Masters Of Scale

Denne podcast er lavet af serie iværksætteren Reid Hoffman, som blandt andet har stiftet LinkedIn. I hvert afsnit forsøger Reid at bevise en iværksætter teori, ved at interviewe succesfulde iværksættere. I podcasten kan du høre fra stifterne af Airbnb, Taskrabbit, Dropbox, Spotify, Instagram og mange flere. Denne podcast er perfekt til dig der godt kan lide iværksætteri eller hurtigt voksende virksomheder.

How I Built This

Denne podcast er lavet i samarbejde med NPR og er en af de mest succesfulde podcasts. Værten Guy Raz, er en meget erfaren vært, som inviterer forskellige dygtige iværksættere i studiet for at fortælle deres historie. I podcasten fokuserer de meget på stifterens rejse frem for kun virksomhedens, men det giver kun et endnu bedre billede af at alt er muligt. Podcasten har besøg af mange prominente navne, som stifterne fra Gimlet Media, Headspace, Shopify, Canva, Kickstarter, WeWork, Slack, Bumble, Warby Parker og mange flere. Dette er en mega fed podcast, som jeg bestemt synes at du skal tjekke ud.

Afrunding

Hvis du ønsker at finde flere af disse typer podcasts, så bør du tjekke Kasper Ottosen liste ud, med de Bedste Business podcast, som han skriver om på podcastguiden.dk. Et andet godt råd kan være at søge efter iværksætter podcasts, da de typisk også handler om virksomhedsudvikling.