DEL
track med GTM

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du har nogle forhåbninger om at ville findes på Google, er det en god idé at rette sig efter deres retningslinjer og benytte deres forskellige værktøjer. De udbyder efter hånden en del værktøjer, som hjælper dig med at skabe overblik over din hjemmesiden. Et af dem er Google Tag Manager, som vi beskriver vigtigheden af her. Google Tag Manager, også kaldet GTM er et effektivt og fleksibelt værktøj, der giver dig mulighed for at opsætte tracking på en lang række elementer på dit website eller webshop. Det kan være tracking af tilmeldinger af nyhedsbreve, delinger på sociale meder, køb på webshop og mange flere. Ligesom du nemt og enkelt kan implementer Google analytics.

Med Google Tag Manager får du mulighed for at opsætte tracking af forskellige parameter, så du kan indsamle præcise data på dine besøgendes adfærd på dit website, og se hvordan du kan interaktere med dem på bedste mulige vis. Implementering og opdatering af ‘tags’ gør det utrolig let at arbejde med et struktureret KPI-setup og klare parameter mål. Naturligvis snakker GTM rigtig godt samme med både Google Analytics, som giver dig nemt et overblik over effektmålingen og Google AdWords som strukturere dine annoncer og remarketing. Alle værktøjerne er fra Google og er gratis.

Se om “tags” er korrekt implementeret

Google har udviklet et godt plugin til Chrome, Google Tag Assistant, som kan spore om de forskellige tags, fra både Google Tag Manager, Google Analytics og Google AdWords er implementeret ordentligt. En webshop som sælger stof og knapper, Stofgiganten.dk, har igennem Google Tag Manager implementeret både Analytics og Remarketing tag i Google AdWordsderigennem.