DEL
design vs brugervenlighed

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i en specifik hjemmeside, eller nærmere en webshop ved navn pillestoker.dk. Her kigger vi på hvad brugervenlighed og hvad det grafiske udtryk gør ved brugeren samt om man kan undlade det ene og gøre mere ud af det andet – læs med her.

Det findes udtrolig mange danske webshops, og der er ikke grænser for hvad der bliver solgt over nettet. Pillestoker.dk er en dansk webshop der forhandler pillefyr, kedler og alle former for tilbehør og reservedele hertil. Det er en webshop, der har alt hvad man skal bruge, hvis man skal anskaffe sig et pillefyr, udskifte eksisterende dele i et man i forvejen har eller hvis man blot er nysgerrig efter og se hvad der røre sig på markedet. Siden henvender sig til personer, der ved, hvad de leder efter. Hvis man kender model og producent på det man søger, er det utrolig let at finde rundt på webshoppen, og der er ingen uforudsete udfordringer forbundet med det.

Udover at webshoppen sælger har til hovedformål at sælge mange forskellige produkter, så informere siden også om de forskellige energitilskud der kan søges, når man skal udskifte sit gamle varmeanlæg. Derudover har Pillestoker.dk også en anden glimrende service, hvilket er at man kan hente manualer, hvis man skulle have mistet dem, eller finde dem digitalt.

Forældet design eller brugbart design?

Pillestoker er et godt eksempel på at der ikke er gjort så meget ud at det visuelle, med et lækkert, fancy design, men til gengæld er tænkt på brugervenligheden, også kaldet usability. Det er nemt og enkelt at navigere rundt, siden er bygget hierarkisk op og det er ikke svært at finde hvad man søger. Dog skal du kende til det specifikke produkt, da produkterne for reservedele er mange. Det er ikke en hjemmeside, hvor man går på opdagelse og virkelig bliver inspireret, men et sted hvor man køber produkter, som man lige præcis mangler. Det svært at sige om designet vil øge konverteringerne, men som et gammelt slogan siger, “never change a winning team”.