DEL
Bordfodbold i virksomhed

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I løbet af de seneste år har mange virksomheder investeret i et bordfodboldbord til kontoret. Men gør bordfodbolden noget godt for arbejdspladsen og dens medarbejdere, eller resulterer det i virkeligheden i lavere produktivitet og lidt for mange pauser? Bliv klogere her.

Positiv effekt på medarbejderrelationer

At kunne spille bordfodbold på arbejdspladsen har typisk en positiv effekt på relationerne medarbejderne imellem. For det første kan det styrke det sociale sammenhold mellem de ansatte, da de kan samles om en fælles aktivitet. For det andet kan det påvirke samarbejdsevnerne i en positiv retningen, hvilket kan bidrage til en højere produktivitet i de respektive afdelinger.
Gode relationer på arbejdspladsen styrker oftest medarbejdernes loyalitet over for hinanden. Undersøgelser viser, at et stærkt sammenhold mellem kollegaer har en motiverende effekt på den enkelte medarbejder. Det betyder blandt andet, at fraværet i disse virksomheder er lavere end i virksomheder, hvor de ansatte trives i mindre grad.

Derudover er bordfodbold en sjov aktivitet, der opfordrer medarbejderne til at rejse sig fra kontorstolen i pauserne frem for at blive siddende. På den måde kan et bordfodbold bidrage til at mindske graden af inaktivitet.

Der er altså flere fordele ved at have et bordfodboldbord på arbejdspladsen, da aktiviteten kan bidrage til:

  • Bedre socialt sammenhold
  • Bedre samarbejde og højere produktivitet
  • Aktive pauser

Kræver disciplin

Et bordfodboldbord på arbejdspladsen kan modsat også have en række negative konsekvenser. Hvis bordet bliver brugt en anelse for flittigt, kan det nedsætte medarbejdernes arbejdsmængde og effektivitet. Derudover kan det være forstyrrende for dem, der ikke holder pause på de tidspunkter, som bordet bliver brugt.
At have et bordfodboldbord på kontoret kræver altså en høj disciplin blandt medarbejderne, hvis det ikke skal sluge for mange timer. Derfor kan det være en god ide, allerede inden bordet sættes op, at opstille nogle betingelser for brug af bordet, herunder hvornår det må og ikke må bruges. På den måde undgås konflikter, da medarbejderne fra start er bevidste om betingelserne.