DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hygge er efterhånden blevet et dansk nationalsymbol og er de små, lunefulde øjeblikke, hvor en rar fornemmelse skyller ind over os. Derfor vil de fleste af os gerne skabe et hjem, der netop sætter rammen om hyggelige stunder med dem, vi holder allermest af. Her får du fem tips til, hvordan du uden det store besvær kan gøre det.

 

#1 – Skab indbydende siddepladser

Hygge handler først og fremmest om at kunne læne sig tilbage og smække benene op. Betragt siddepladserne i dit hjem som væresteder, der skal være behagelige at opholde sig på. De fleste forbinder hygge med bløde møbler som for eksempel en stor sofa eller en dejlig lænestol, hvor man kan slå sig ned. For at gøre pladserne endnu mere indbydende kan du pryde dem med bløde puder og varme tæpper, som du med garanti nyder godt af her i vinterkulden.

 

#2 – Lad belysning skabe stemningen

Lys er i høj grad med til at sætte stemningen i et rum, men det kan være svært at få elektrisk lys til at fremstå naturligt og hyggeligt. Det handler i høj grad om at finde en passende balance mellem kolde og varme lyskilder, og det kan man sagtens gøre uden at skulle investere en bondegård i lamper. Der findes nemlig lamper, der både er funktionelle og stemningsskabende, og du kan finde flere af dem her. Hvis du vil skrue ekstra op for hyggen, kan du supplere med lyskæder eller måske en glødepære til læsehjørnet.

 

#3 – Brug varme farver

Det kan generelt gøre en stor forskel at bruge farver fra den varme palet i sin indretning. Du behøver foretage de store ændringer, men kan derimod nøjes med enkelte supplementer. Det kan for eksempel være en bordeaux pude eller en rødbrun vase, der bringer varme ind i rummet.

 

#4 – Indret personligt

Et hyggeligt hjem er et hjem, som afspejler dets beboere. Dit hjem får personlighed, når du har familiefotos stående fremme eller møbleret dit hjem med arvestykker, ting fra loppemarkeder og indretningsartikler, som du selv har lavet. Disse tilføjer historie og sjæl til din bolig, som hurtigt bliver en privat og rar sfære at komme hjem til.

 

#5 – Tilføj grønne planter

Sidst men ikke mindst kan du tilføje et friskt twist fra naturen. Grønne planter i hjemmet giver et frodigt fokuspunkt, og det er hyggeligt at se dem vokse med tiden. Der er også en ekstra bonus ved bringe planter ind i hjemmet. Ud over at bidrage til stemningen, forbedrer planter også indeklimaet og kan bidrage til en øget trivsel.